Profesjonalny sprzęt piekarniczy

Kuchnia w każdej szanującej się restauracji powinna być wyposażona w wysokiej klasy urządzenia gastronomiczne. Od najbardziej podstawowych rzeczy, garnków, łych, patelni aż po sprzęt specjalistyczny.

Z pewnością warto zwrócić uwagę na piece które będziemy wykorzystywali na co dzień, warto się upewnić iż posiadają ściany, zapewniające dużą wytrzymałość, jest to ważne ponieważ, pod wpływem temperatury metal kurczy się lub rozszerza, grubsze ściany zagwarantują większą odporność na temperaturę. Do produkcji została zastosowana stal 18/10, dzięki czemu charakteryzuje ją długa żywotność, łatwiej przy tym jest zachować higienę, ponieważ nie występuje tu korozja. W piecach występuje wysoka temperatura, więc niektóre części powinny być dodatkowo wzmocnione, dno pieca może być bardziej narażone na działanie temperatury, jest bezpośrednio nagrzewane przez ogień, należy zwrócić szczególną uwagę na jakość wykonania.

Dno wykonane z trzech warstw, będzie dobrym rozwiązaniem może składać się ze stali nierdzewnej, czy też warstwy aluminium.

Ważne aby wszystkie urządzenia gastronomiczne posiadały atesty dopuszczające je do użytkowania. Tego rodzaju urządzenia znajdziemy na stronie https://crispan.pl. Dla klientów w restauracji liczy się czas, dlatego od złożenia zamówienia do podania potraw nie może upłynąć dużo czasu. Dobre knajpy każą czekać na wydanie potrawy nawet kilkadziesiąt minut, ale świadczy to jedynie o tym, że potrawy tam podawane są świeże. Upieczenie mięsa musi być czasochłonne, co prawda piec konwekcyjny elektryczny pozwala na ustawienie znacznie wyższej temperatury niż tradycyjne piekarniki, jednak nie można podać surowego mięsa. Powstające restauracje stawiają przede wszystkim na uzyskanie jak najwięcej miejsca na Sali dla gości. Kuchnie są ciasne i małe, dlatego mobilny piec konwekcyjno parowy doskonale się sprawdzi w takim miejscu. Warto zwrócić uwagę na jakość urządzeń gastronomicznych, zakup pieca to dość duży wydatek, warto aby piec służył nam bezawaryjnie przez wiele lat.